ANDROID SLO

Iskalnik po strani android slo

10 uporabnih nastavitev Facebooka, ki jih zagotovo ne uporabljate!

 

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebno drži za trenutno najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Tega mesečno namreč uporablja že več kot 1,5 milijarde aktivnih uporabnikov, kar ga uvršča med najbolj priljubljene spletne strani širom sveta. Uporabniki družbeno omrežje Facebook uporabljajo predvsem za povezovanje s prijatelji in domačimi ter raziskovanje zanimivih novic širom sveta. Ker ste na Facebooku zagotovo tudi vi, vam v nadaljevanju predstavljamo 10 uporabnih nastavitev Facebooka, ki jih skoraj zagotovo zagotovo ne uporabljate.

1. Preberite skrita sporočila

Le nekaj posameznikov ima na Facebooku dva elektronska poštna predala. Eden izmed njih je namenjen tistim sporočilom, ki jih pošiljajo posamezniki, ki niso naši prijatelji. Če ne veste za drugi elektronski poštni predal je povsem mogoče, da ste spregledali povabila na določene dogodke, ki so vam jih poslali prijatelji od vaših prijateljev. Za dostop do skritih sporočil pa morate klikniti na ikono za sporočila, klikniti na »Message Requests« in nato izbrati zavihek »See filtered requests«.

2. Preverite, kje ste se v zadnje prijavili

Če niste povsem prepričani, da ste se odjavili od Facebooka na računalniku vašega prijatelja, lahko to preverite tako, da kliknete na majno puščico, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu vašega zaslona. Nato izberite »Settings«, kliknite na »Security« in med ponujenimi možnostmi izberite »Where You’re Logged In«. Tu se nam bo nato prikazal seznam, iz katerega bo razvidno kjer smo se prijavili in kakšen brskalnik je uporabljen. Po potrebi lahko aktivno sejo prekinemo s klikom na možnost »End activity«.

3. Obvaruje svoj profil pred spletnimi napadalci

Če vas skrbi, da bi lahko kdo prevzel nadzor nad vašim Facebook uporabniškim profilom, kliknite na možnost »Login Approvals« pri zavihku »Security«. Ta bo poskrbel za to, da boste morali vnesti geslo vsakič, ki se boste poskušali prijaviti iz neznane lokacije. Geslo vam bo Facebook seveda posredoval na vaš telefon.

4. Izberite prijatelja, ki bo odgovoren za vaš profil

V primeru da se ne boste mogli več prijaviti v vaš Facebookov račun, kdo bo skrbel zanj? Facebook vam na srečo ponuja možnost, da izberemo prijatelja, ki se bo lahko prijavil v naš profil, v primeru da se nam kaj zgodi. Tu gre za možnost »Trusted Contacts«, ki se nahaja med nastavitvami »Trusted Contacts«. Ti kontakti ne bodo imeli možnosti objave sporočil ali klepetati v vašem imenu. Ti bodo lahko le zamenjali vašo profilno sliko in imeli možnost odgovarjanja na sporočila vaših prijateljev.

5. Imejte nekaj nostalgije

Včasih se nam lahko prodi želja, da pogledamo kakšno odštekano fotografijo in stare debate z najboljšimi prijatelji. Za to nam ni potrebo izgubljati časa s preletavanjem celotnega Facebooka, saj zadošča, da kliknemo na »…« v zgornjem desnem delu zaslona in izberemo možnost »See Friendship«.

6. Prikličite vašo zgodovino na Facebooku

Na Facebooku imate možnost, da vidite vse objave, ki ste jih kadarkoli doslej všečkali, objavili ali komentirali. Za to zadošča le, da kliknete na možnost »View Activity Log«.

7. Bodite v prijateljevih čevljih

Če vas zanima, kako vaši prijatelji vidijo vaš Facebookov profil, lahko to storite na sila enostaven način. Za to namreč zadošča, da kliknete na »’View Activity Log« ter izberete možnost »View As...«. Ta možnost vam bo dala odlično priložnost za pregled vaših Facebookovih strani na način, kot da bi bili v vlogi nekoga drugega.

8. Komunicirajte iz oči v oči

Facebook vam ne nudi le možnost neposrednega sporočanja, ampak tudi možnost opravljanja video klicev. Klic z drugo osebo na Facebooku opravimo tako, da kliknemo na majhno modro kamero, ki se nahaja na zgornjem delu modrega okvirja.

9. Izberite obvestila, ki jih želite videti

Možnosti »See First« in »Close friends« poskrbita za to, da ne boste zamudili nobenega obvestila, ki bi vas morda zanimala. Možnost »See First« vam vsa novejša sporočila postavi na vrh vašega profilnega okna, možnost »Close friends« pa poskrbi za to, da boste prejeli obvestilo, ko bo sporočilo objavljeno s strani vašega prijatelja.

10. Shranite objavo za pozneje

Facebook vsebuje dovolj informacij, da lahko brez težav nadomesti časopis. Za tiste, ki nimajo veliko časa za objavljanje prispevkov, Facebook ponuja možnost, da ti shranijo sporočilo in ga objavijo kasneje. To naredimo tako, da v zgornjem desnem kotu okenca izberemo bodisi možnost »Save Post« ali »Save Link«.

 

Vir

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

Android novice

Scroll to top